609 in 2015 and later

648 past in 2015 (updated 17-07-'15)

Feed aggregator

Oranje wint van Nieuw-Zeeland

KNZB (The Netherlands) - Sun, 18/08/2019 - 02:00

De Nederlandse waterpolodames zijn door een 6-15 winst op Nieuw-Zeeland tweede in Groep A geworden. In het Zuid-Koreaanse Gwangju werd het gat met de veel zwakker geachte tegenstander pas vanaf het derde kwart geslagen. Periodestanden 0-2, 3-4, 1-4, 2-5.

Categories: federation, other swimnews

WK Zwemmen: Wat gebeurde er vannacht in Gwangju?

KNZB (The Netherlands) - 7 hours 9 min ago

Ook afgelopen nacht werd er door verschillende Nederlandse zwemmers wederom gestreden voor een plek in de halve finales.

Categories: federation, other swimnews

Why Mack Horton and the swimming world attacks Sun Yang, and is it fair?

New Zealand Herald Swimnews - 8 hours 56 min ago
Sun Yang's incredible medal haul portrays him as one of the greatest swimmers in history.History won't look kindly on the 2m tall Chinese freestyle. Drug suspicions have sparked a level of outrage among his rivals which will never...
Categories: other swimnews

Marcel Schouten vijfde bij World Cup Lake St-Jean Canada

Netherlands Open Water Web - Tue, 23/07/2019 - 23:24

In het Lake St-Jean tikte Marcel Schouten als vijfde aan bij de vijfde wedstrijd van het World Cup-circuit. Over de race in het Canadese Roberval deed de zwemmer van het HPC Eindhoven 1:53.47,01. Eenhonderdste achter de Italiaan Matteo Furlan en ruim achter de Hongaarse winnaar Kirstof Rasovszky (1:53.28,80). Lars Bottelier (1:57.36,55) van het OC Amsterdam werd elfde.

In de zes rondjes van 1666 meter hield Schouten goed stand. Totdat de Hongaarse tempobeul Rasovszky ​tegen het eind van de voorlaatste ronde het gas erop gooide. De leider in de tussenstand van het circuit was afgelopen vrijdag nog met maagproblemen uitgevallen op de 25 kilometer tijdens het wereldkampioenschap in het Zuid-Koreaanse Yeosu. Ruim twee dagen later was daar - ondanks de dertien uur tijdsverschil - weinig van te merken.

Schouten kon alleen maar volgen in gezelschap van Furlan, zijn landgenoot Dario Verani en de Fransman Fares Zitouni. In de eindsprint om de tweede plaats moest hij het trio voor zich dulden. “Ik ging voor een goede klassering hier, om op die manier meer punten te verzamelen voor het klassement. Zoals wel vaker dit seizoen had ik niet de macht om die anderen af te troeven.” Over de rest van de race was de 36-jarige Schouten tevreden. “Ik was niet naar het WK gegaan en stond fris aan de start, zonder jetlag.”

Voor Bottelier was het lastig volgen in de laatste ronde. “Tot die tijd ging ik goed en lag ik zelfs nog even op kop. Op het eind was ik helemaal op. Het voelde alsof er melkzuur in mijn armen stroomde. Ik snap het contrast niet met de rest van de race.”

Bron @KNZB

wedstrijd (event) overigenieuws - internationaalBuitenland (anders dan Antillen, Suriname of BeNeLux)
Categories: open water

Uitslagen Brakeboer Trofee 2019

Netherlands Open Water Web - Tue, 23/07/2019 - 22:58

Bijgaande nog de complete lijst met uitslagen van deze wedstrijd.

Bijlage:  uitslagen 10e Brakeboer Trofee.pdfwedstrijd (event) NED-KNZBMedemblik (Brakeboer Trofee) - NED
Categories: open water

Sun Yang and Swimming Descend Into a Battle Over Doping

New York Times Swimming - Tue, 23/07/2019 - 19:56
Sun is one of the most decorated swimmers in history and the avatar for every complaint swimmers have about doping in the sport. It’s all boiling over at the world championships.
Categories: other swimnews

Swimming: China's Sun wins 200 free via DQ, gets shunned on podium

New Zealand Herald Swimnews - Tue, 23/07/2019 - 19:07
Sun Yang was in the middle of controversy at the world swimming championships again. Only this time, it wasn't his doing.The Chinese star still got shunned on the medals podium again.Sun won the 200-metre freestyle on Tuesday...
Categories: other swimnews

Dag 3 WK Zwemmen: Ties Elzerman als veertiende door naar hf 50m schoolslag

Zwemkroniek Nieuws - Tue, 23/07/2019 - 04:41
Vandaag was het de race dag van Ties Elzerman.
Categories: other swimnews

Pages